Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΟΎΣ ΣΚΟΠΟΎΣ Δημοσίευση: 24-02-2020
Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.382, ημερομηνίας 19 Φεβρουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη.. ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
 
 
Αποτελέσματα: 1 - 10 από 54 [Σελίδες: 6] 1 2 3 4 5 6 Επόμενη
 
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
[12-03-2012]
 
Η Κϋπρος παρόλη την απάντηση δεν ανταποκρίνεται έγκαιρα στην εγγραφή νέας εταιρείας και διατηρεί ψηλό κόστος εγγραφής συγκρτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.
 
 
ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!!
[18-04-2012]
 
Το ΑΚΕΛ δεν μπορεί να μείνει μακριά από την ευθύνη της εφαρμογής όποιωνδήποτε μέτρων σκληρής πολιτικής.
 
 
Η ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
[04-05-2012]
 
Η κρατικοποίηση τράπεζας δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση παρά μόνο θα πρέπει να μελετηθούν και άλλες λύσεις από ειδικούς και όχι από τραπεζίτες και αυτό προυποθέτει μια σε βάθος έρευνα στο πως έχουμε φθάσει στο σημερινό ισοπέδωμα και καταστροφή του τραπεζικού συστήματος.
 
 
3 ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
[14-05-2012]
 
Θα πρέπει άμεσα να διεξαχθούν 3 έρευνες για το τραπεζικό σύστημα. Εδώ και τώρα θα πρέπει να υπάρχουν οι 3 έρευνες για να παοτελέσουν βάση των αποφάσεων που θα ακολουθήσουν.
 
 
ΑΙΤΙΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
[21-05-2012]
 
ΝΑΙ στη στήριξη της Λαικής Τράπεζας όχι ωστόσο στήριξη σε καμία τράπεζα χωρίς το κράτος να έχει έτοιμο σχέδιο Β που να κατανέμει τις ελάχιστες δανειστικές ικανότητες του κράτους με το σχεδιασμένο στρατηγικό τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης.
 
 
ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΚΕΝΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
[29-05-2012]
 
Με ερώτηση του ο Βουλευτής Δρας Κυριάκος Χατζηγιάννης ζητεί από το κυβέρνηση να τον ενημερώσει ποιανού ευθύνη είναι να τεθεί τέρμα στο κενό εποπτείας προς όφελος των τραπεζών που υπάρχει στο τόπο και οδηγείται ο τόπος από τη μια συμφορά στην άλλη.
 
 
ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ
[07-06-2012]
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με την ακρίβια στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, η Κύπρος κατατάσσεται στις πιο ακριβές χώρες και διατηρεί την πρωτιά στις χώρες της Ευρωζώνης. Ειδικά στις κατηγορίες τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών, η Κύπρος κατέχει την τρίτη θέση ανάμεσα στις 17 χώρες της Ευρωζώνης. Στο ψωμί και στα δημητριακά κατέχει τη δεύτερη θέση και είναι κατά 14% πιο υψηλές οι τιμές από το μέσο όρο της ΕΕ. Αντίθετα, όσον αφορά τις τιμές του τυριού και των αυγών η Κύπρος κατέχει τη 15η θέση και οι τιμές είναι ίσες με το μέσο όρο της ΕΕ. Αξίζει να επισημανθεί η θεαματική βελτίωση που σημειώθηκε στο θέμα της τιμής του γάλακτος, όπου, ενώ το 2010 η Κύπρος κατείχε την πρωτιά στην ακρίβια με το επίπεδο τιμών να ξεπερνά κατά 37% το μέσο όρο στην ΕΕ, σήμερα το επίπεδο τιμών είναι ίσο με το μέσο όρο της ΕΕ.
 
 
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΓΗΣ
[25-06-2012]
 
Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει ιδιαίτερη οικονομική και κοινωνική σημασία επειδή ο μέσος πολίτης από το 2000 και μετά έχει επενδύσει το υστέρημα του στην γη και κυρίως στην γεωργική γη σε μια προσδοκία να ενταχτεί στις οικιστικές ζώνες ή να την αναπτύξει με την διαδικασία της μεμονωμένης κατοικίας που μέχρι πρόσφατα θεωρείτο δεδομένο ότι αν το ακίνητο ήταν αρχικό και δεν είχε υποστεί τροποποίηση μετά το 1990 είχε το δικαίωμα ανέγερσης μεμονωμένης κατοικίας, σίγουρα μιας. Σχετική είναι η πολιτική για αναπτύξεις στην ύπαιθρο και ιδικά στα γεωργικά κτήματα στην Δήλωση Πολιτικής και οι σχετικές κατά καιρούς τροποποιήσεις με τις Εντολές του Υπουργού Εσωτερικών και τις αναθεωρήσεις από το 1990 μέχρι σήμερα.
 
 
ΑΔΙΚΑΙΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
[23-06-2012]
 
Αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρατηρείται στην παραχώρηση της εγκριμένης χορηγίας και δανείου προς τους δικαιούχους του Ενιαίου Στεγαστικού Σχεδίου, αναφέρει ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμ/στου Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης.
 
 
ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
[05-07-2012]
 
Η συμπεριφορά τραπεζικών ιδρυμάτων το τελευταίο διάστημα θα πρέπει άμεσα να εξεταστεί τόσο από τη Βουλή όσο και από άλλα θεσμικά όργανα της πολιτείας. Η βουλή θα πρέπει να εξετάσει τους τρόπους με τους οποίους μεγάλος αριθμός καταθετών έχουν οδηγηθεί στην απόκτηση αξιόγραφων από τις τράπεζες νομιζόμενοι ότι επρόκειτο για άλλη μορφή κατάθεσης.
 
Αποτελέσματα: 1 - 10 από 54 [Σελίδες: 6] 1 2 3 4 5 6 Επόμενη