Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΟΎΣ ΣΚΟΠΟΎΣ Δημοσίευση: 24-02-2020
Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.382, ημερομηνίας 19 Φεβρουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη.. ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ ΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-08-2019
 
Το θέμα που αφορά την εργοδότηση ξένων εργατών στη γεωργία, οι οποίοι εγκαταλείπουν τους εργοδότες τους και καταλήγουν αιτητές πολιτικού ασύλου και παράλληλα εργάζονται παράνομα θέτει.......
 

Συνεχίζει το πρόβλημα της παράνομης εργοδότησης «αιτητών πολιτικού ασύλου» στη γεωργία

και στην οικοδομική βιομηχανία

Το θέμα που αφορά την εργοδότηση ξένων εργατών στη γεωργία, οι  οποίοι εγκαταλείπουν τους εργοδότες τους και καταλήγουν αιτητές πολιτικού ασύλου και παράλληλα εργάζονται παράνομα θέτει σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής κ. Χατζηγιάννης.

Παρά τις πρόσφατες ρυθμίσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν το εν λόγω θέμα, το φαινόμενο συνεχίζει να υφίσταται. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ξένων εργατών που έχουν έρθει στην Κύπρο για σκοπούς εργασίας, εγκαταλείπουν τους εργοδότες τους και  καταλήγουν αιτητές πολιτικού ασύλου, ενώ παράλληλα αρκετοί από αυτούς εργοδοτουνται παράνομα, αφού περίπου 20000 δεν έχουν απευθυνθεί για απασχόληση στο Γραφείο Εργασίας. Η παράνομη αυτή εργασία οδηγεί σε τεράστια προβλήματα και στρέβλωση του ανταγωνισμού και αποτελεί αδίκημα με άμεσο επηρεασμό των δικαιωμάτων των εργοδοτών.

Στη συνέχεια της ερώτησής του ο κ. Χατζηγιάννης ρωτά κατά πόσο η εξέταση του αιτήματος για πολιτικό άσυλο θα πρέπει να διεκπεραιώνεται ταχύτερα, αν μπορούν να αυξηθούν οι ποινές για παράνομη εργασία τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργοδοτούμενο, καθώς και πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι και πώς διαβιώνουν, αφού δεν λαμβάνουν άλλα επιδόματα. Παράλληλα καλεί τις αρμόδιες αρχές να προβούν σε μεγάλη εκστρατεία πάταξης και ελέγχου της παράνομης εργασίας.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus