Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΟΎΣ ΣΚΟΠΟΎΣ Δημοσίευση: 24-02-2020
Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.382, ημερομηνίας 19 Φεβρουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη.. ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΣ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 02-07-2019
 
Ο κ. Χατζηγιάννης θα παρουσιάσει κατά τις εργασίες της 28ης Ετήσιας Συνόδου της Συνέλευσης την έκθεση και το ψηφίσμα του για συζήτηση και έγκριση από την Επιτροπή.
 

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης ως Εισηγητής της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για τις εργασίες της 28ης Ετήσιας Συνόδου της Συνέλευσης, οι οποίες θα λάβουν χώρα από τις 04 μέχρι τις 08 Ιουλίου. Κατά την διάρκεια τους θα συζητηθεί η έκθεση και το σχέδιο ψηφίσματος του Κύπριου βουλευτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η έκθεση όσο και το ψήφισμα αποτελούν τη βάση των εργασιών της Συνέλευσης. Παράλληλα στις εργασίες της Συνέλευσης θα κατατεθεί και η έκθεση που έχει ετοιμασθεί στο πλαίσιο της αποστολής που έχει διενεργηθεί στην Ουκρανία.

Η έκθεση του ψηφίσματος του Κύπριου βουλευτή ασχολείται ιδιαιτέρως με την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου, κυρίως κατά την τελευταία χρονιά. Εντοπίζει προβλήματα κυρίως σε σχέση με την αποσύνδεση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της εξωτερικής πολιτικής των κρατών. Παράλληλα ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός σε βάρος μειονοτήτων χαρακτηρίζονται ως τάσεις αποσταθεροποίησης της ειρήνης στον κόσμο. Ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην έκθεση σε σχέση με την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε περιοχές πολιτικών και στρατιωτικών διενέξεων. Οι διώξεις δημοσιογράφων, ακτιβιστών και πολιτικών της αντιπολίτευσης είναι καθημερινό φαινόμενο, γεγονός που δεικνύει το χαμηλό επίπεδο του Κράτους Δικαίου σε πολλές χώρες. Η επίκληση καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στο όνομα της εθνικής ασφάλειας είναι συχνά πρόφαση για κατάργηση της δημοκρατίας και σκοπεί στην κατάργηση του Κράτους Δικαίου.

Στο ψήφισμα συμπεριλαμβάνονται καινοτόμες πρόνοιες, οι οποίες ζητούν κατάργηση της θανατικής ποινής, καταδικάζουν την κάθε μορφής γενοκτονία και καλούν τα κοινοβούλια να προχωρήσουν στην αναγνώριση γενοκτονιών, προκειμένου να αποφεύγονται και να μην επαναλαμβάνονται στο μέλλον τέτοιες φρικαλέες συμπεριφορές. Στο ψήφισμα κύρια βαρύτητα δίνεται στο κάλεσμα για σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις διάφορες κρίσεις.

Το ψήφισμα αναμένεται να συζητηθεί και να εγκριθεί εν πρώτης από την αρμόδια επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στη συνέχεια από την ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα. Τόσο η έκθεση όσο και το ψήφισμα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Κύπρο και άλλες χώρες του βορείου ημισφαιρίου.

Το σχέδιο ψηφίσματος και η έκθεση είναι διαθέσιμα σε 6 γλώσσες.

https://drive.google.com/file/d/1uDHUIOjsjs5NGQOdZmurzKGrhqwBhMHz/view

https://drive.google.com/file/d/1uASSphCXIpKEwhnpA9pof1sAK_dXbWsO/view

 

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus