Ανακοινωσεις: Κάβο Γκρέκο: Αξιοποίηση των Γαλλικών Εγκαταστάσεων και δημιουργία μουσείου |
 
   
   
 
 
Κάβο Γκρέκο: Αξιοποίηση των Γαλλικών Εγκαταστάσεων και δημιουργία μουσείου Δημοσίευση: 08-07-2020
...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΙGO ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 31-05-2019
 
Αν θα προχωρήσει σε ρύθμιση για καλύτερη κυκλοφορία των δίκυκλων ή τρίκυκλων ηλεκτρικών σκούτερ (iGO) και των ποδηλάτων που κινούνται με κινητήρα........
 

ΙGO παραμένει χωρίς ρύθμιση

Αν θα προχωρήσει σε ρύθμιση για καλύτερη κυκλοφορία των δίκυκλων ή τρίκυκλων ηλεκτρικών σκούτερ (iGO) και των ποδηλάτων που κινούνται με κινητήρα μπαταρίας σε ποδηλατολωρίδες, ρώτησε σε επερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Αμμοχώστου Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Σύμφωνα με τη σχετική απάντηση της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το θέμα συζητήθηκε με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, δηλαδή διάφορα κρατικά τμήματα και τοπικές αρχές. Παρά τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις, το υπουργείο συνέταξε προσχέδιο νομοσχεδίου το οποίο και απέστειλε στην Νομική Υπηρεσία για έλεγχο. Η άποψη που έδωσε η Νομική Υπηρεσία ήταν ότι πριν την νομοθετική ρύθμιση της χρήσης των σκούτερ και άλλων παρόμοιων οχημάτων πρέπει να προηγηθεί η ρύθμιση της αγοράς. Όπως μας πληροφορεί επιπλέον η Υπουργός παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκτούτου το θέμα συζητείται στις συναντήσεις του High Level Group on Road Safety για να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε επίπεδο Ένωσης.

Επομένως όπως καταλήγει η Υπουργός η νομοθετική ρύθμιση του θέματος φαίνεται να μην μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο και το υπουργείο θα παρακολουθεί τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

 

 

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus