Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΟΎΣ ΣΚΟΠΟΎΣ Δημοσίευση: 24-02-2020
Ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.382, ημερομηνίας 19 Φεβρουαρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη.. ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 09-05-2019
 
Την εγγραφή μαθητών σε ολοήμερο σχολείο, ακόμα και όταν αυτοί φοιτούν σε άλλο, μη ολοήμερο σχολείο θέτει ως πρόταση με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης.
 

Την εγγραφή μαθητών σε ολοήμερο σχολείο, ακόμα και όταν αυτοί φοιτούν σε άλλο, μη ολοήμερο σχολείο θέτει ως πρόταση με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Δρ Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της εκπαιδευτικής μας πολιτικής. Πολύ ορθά η κυβέρνηση προσπαθεί να αναβαθμίσει αυτό το θεσμό και εμείς από πλευράς μας θα προσπαθήσουμε να τον στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Ο θεσμός αυτός συνδράμει, τόσο και για καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα, όσο και στις απαιτήσεις της κοινωνίας και της οικογένειας. Προσπαθώντας πάντοτε να είμαστε ωφέλιμοι στην κοινωνία, θέλουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα διαρκώς να ανανεώνεται με νέα προγράμματα και να επαναξιολογούνται τα υφιστάμενα. Ακριβώς επειδή οι πόροι αυτού του κράτους δεν είναι απεριόριστοι, οφείλουμε να εξετάσουμε μορφές εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος», τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης.

Προς υλοποίηση αυτής της σκέψης, o κ. Χατζηγιάννης έχει διαβιβάσει σχετική πρόταση προς τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την επέκταση του θεσμού του ολοημέρου σχολείου, στόχος ο οποίος είναι απόλυτα συμβατός με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠτΔ και καλεί τον Υπουργό να μελετήσει την εισήγησή του, καθώς θεωρεί ότι αυτή μπορεί να ενταχθεί στο δεδηλωμένο από πλευράς της κυβέρνησης πλαίσιο σε σχέση με την ανάγκη για επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.

Ο Υπουργός Παιδείας, έχοντας λάβει την εισήγηση του κ. Χατζηγιάννη, εξέφρασε την ετοιμότητά του να συζητήσει την εν λόγω πρόταση και να καταθέσει τις δικές του εισηγήσεις σε επικείμενη συνάντηση που θα έχει με την επιτροπή παιδείας του ΔΗΣΥ με τελικό σκοπό την αναβάθμιση του θεσμού.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus