Ανακοινωσεις: ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΣ ΟΑΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ | ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ | Ο ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2019 |
 
   
   
 
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ Κ.Σ. ΟΑΣΕ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ Δημοσίευση: 08-07-2019
...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 30-12-2018
 
Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2019 εύχομαι σε όλους τους πολίτες.......
 

Μήνυμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2019 εύχομαι σε όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας υγεία, χαρά, ευτυχία. Με το μήνυμά μου αυτό, θέλω, να τονίσω, πως στα σχολεία της Κυπριακής Δημοκρατίας χώρο δράσης έχει το σύνολο των μαθητών μας, ανεξάρτητα από χώρα προέλευσης, από φυλή, θρησκεία, χρώμα.

Ο Ελληνισμός, σε καμία περίοδο της Ιστορίας του, δεν φοβήθηκε να φιλοξενήσει ανθρώπους από άλλες χώρες, ακόμα και στις τραγικές εποχές σκλαβιάς, όχι μόνο άντεχε αλλά μεταλαμπάδευε τις Ελληνορθόδοξες πανανθρώπινες αρχές και αξίες στους κατακτητές του, πόσο μάλλον στη σημερινή εποχή της Δημοκρατίας και της εύκολης μετάδοσης αρχών και αξίων εντός της μεγάλης οικογένειας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Αρχές και αξίες, όπως η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, η αλληλοκατανόηση,  η αλληλεγγύη, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αγάπη, ανάμεσα στους ανθρώπους επιβάλλεται, εποικοδομητικώς, να μεταδίνονται κι εντός της οικογένειας, είμαι σίγουρος, γνωρίζοντας το έργο των εκπαιδευτικών, πως αυτές τις αρχές της Δημοκρατίας, τις μεταλαμπαδεύουν, τις κάνουν πράξη, τόσο μέσα από τη διδασκαλία των μαθημάτων, όσο και με τις όλες δράσεις και δραστηριότητες εντός του σχολείου, στις οποίες συμμετέχει το σύνολο των μαθητών.

Μέσα σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο έχει σημαντική εθνική δράση, που ανέδειξε τις ανθρωπιστικές αξίες της ισότητας, της ισονομίας της ισοπολιτείας δεν χωρούν φαινόμενα αποκλεισμού, ανεξάρτητα από αιτίες, που συνήθως είναι σωματικές ατέλειες, κοινωνικά κριτήρια, μαθησιακές δυσκολίες, χρώμα, φυλή, θρησκεία. Έχουν γίνει στον τομέα αυτό, της ίσης μεταχείρισης και των ίσων ευκαιριών όλων των μαθητών, σημαντικά βήματα από τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Απομένει, όμως, να υπάρξει θετική ανταπόκριση απ’ όλους τους πολίτες, ώστε το σύνολο των μαθητών μας, να νιώθει ασφάλεια, χαρά, σιγουριά μέσα και έξω από το σχολείο. Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχουμε ή δεν κατέχουμε, αυτό είναι, θεωρώ, το κύριο μήνυμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο θεός δεν κατέβηκε στη γη για τους ισχυρούς, αλλά ήρθε στη γη για να μεταδώσει το μήνυμα της ισότητας μέσα από τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό πρέπει να συμπορευτούμε με τους εκπαιδευτικούς, ώστε εμπράκτως να πλάσουμε μία νέα κοινωνία γαλήνιων ήρεμων και ειρηνικών ανθρώπων.

Κυριάκος Χατζηγιάννης, Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus