Ανακοινωσεις:
 
   
   
 
 
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧATZHΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΣΕ Δημοσίευση: 30-07-2019
Τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους του βουλευτές του ΟΑΣΕ από όλες τις χώρες του βορείου ημισφαιρίου για τη στήριξή τους για την εκλογή του ως Προέδρου της.......... ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 20-11-2018
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς τη χαρτογράφηση και την καταγραφή των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Σημειώνω........
 

Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών

Η Κυπριακή Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς τη χαρτογράφηση και την καταγραφή των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Σημειώνω πως, επειδή δεν μένουμε μόνο στα λόγια, ως πολιτεία έχουμε ενσωματώσει στους Κανονισμούς Λειτουργίας της Μέσης Εκπαίδευσης, με στόχο την ολοκληρωτική υιοθέτηση, το πλήρες περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, όπως έχει οριστεί από τον ΟΗΕ. Επίσης, δια του θεσμού της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, λειτουργεί ο μηχανισμός στήριξης κι ενίσχυσης των δικαιωμάτων των παιδιών.

Το σημαντικό στοιχείο βεβαίως είναι η έμπρακτη εφαρμογή των δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων, μέσα σ' ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια για ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση για όλα τα παιδιά σ' ένα πραγματιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εκτιμώ ότι με πρωτοστάτες τους εκπαιδευτικούς επιβάλλεται ως κοινωνία, ως πολιτεία, να κινηθούμε προς ένα ενιαίο σχολείο ως προς τις αξίες, τα ιδανικά, τον ανθρωπισμό, τη σε εύρος και σε βάθος γνώση, στο οποίο σχολείο όλοι οι μαθητές θα έχουν ισοδύναμο και ισάξιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η αναμόρφωση και ο πλουραλιστικός εκσυγχρονισμός προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας, μας κτυπούν επιτακτικά την πόρτα. Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

 

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus