Ανακοινωσεις: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ |
 
   
   
 
 
ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ - ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ Δημοσίευση: 06-03-2019
O δρόμος μεταξύ του δήμου Σωτήρας και της κοινότητας Λιοπετριού είναι σε άσχημη κατάσταση, ειδικότερα μετά........ ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗς Κ.Σ. ΟΑΣΕ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 09-12-2017
 
Ο βουλευτής Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης, Εισηγητής της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), στο πλαίσιο εξέτασης θεμάτων που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και την........
 

Ο βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννης, Εισηγητής της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ανθρωπιστικά Θέματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ), στο πλαίσιο εξέτασης θεμάτων που αφορούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία και την ουσιαστικότερη συμβολή της Κ.Σ. ΟΑΣΕ στην προώθηση των στόχων του ΟΑΣΕ, ειδικότερα όσον αφορά στην περιοχή της Μεσογείου, υπέβαλε γραπτή πρόταση για αναβάθμιση του θεσμού του Ειδικού Εκπροσώπου του Προέδρου της Συνέλευσης για θέματα Μεσογείου σε ειδική ή ad hoc Επιτροπή για τη Μεσόγειο.

Αναδεικνύοντας την πρόσθετη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, ο κ. Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι, στους όρους εντολής της προτεινόμενης Επιτροπής, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από την οποία προέρχονται οι μεσογειακοί εταίροι του ΟΑΣΕ. Μιας περιοχής, είπε, που πλήττεται από αυξανόμενη βία και αστάθεια, λόγω εγγενών και εξωτερικών αιτίων και η οποία συνδέεται με σοβαρές προκλήσεις, εκ των οποίων μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση.

Στην πρόταση, υπενθυμίζεται η πρωτοβουλία βουλευτών ομάδας μεσογειακών κρατών στην Κ.Σ.ΟΑΣΕ, μεταξύ των οποίων η Κύπρος και η πραγματοποίηση προπαρασκευαστικής συνάντησης, την οποία φιλοξένησε η Βουλή των Αντιπροσώπων, με τη συμμετοχή οκτώ μεσογειακών συμμετεχόντων κρατών του ΟΑΣΕ και τεσσάρων μεσογειακών εταίρων, στη Λεμεσό, τον Σεπτέμβριο του 2002 και η οποία οδήγησε στη δημιουργία Μεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ του ΟΑΣΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Υπό το φως των αυξανόμενων απειλών κατά της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και δεδομένης της άρρηκτης σύνδεσης μεταξύ της ασφάλειας στην περιοχή αυτή και της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ασφάλειας, επείγει η αναβάθμιση του Μεσογειακού Κοινοβουλευτικού Φόρουμ, ως συμβολή στην ενίσχυση της μεσογειακής διάστασης του ΟΑΣΕ και στις προσπάθειες για επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην πολύ ευαίσθητη αυτή περιοχή, κατέληξε ο κ. Χατζηγιάννης.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus