Ανακοινωσεις: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ |
 
   
   
 
 
ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ - ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ Δημοσίευση: 06-03-2019
O δρόμος μεταξύ του δήμου Σωτήρας και της κοινότητας Λιοπετριού είναι σε άσχημη κατάσταση, ειδικότερα μετά........ ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΦΙΝΟΥ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 12-09-2017
 
Κατά πόσο προτίθεται να ενισχύσει με ασθενοφόρο και το αναγκαίο προσωπικό το Κέντρο Υγείας Κοφίνου, ζητεί να ενημερωθεί ο βουλευτής Αμμοχώστου Δρας Κυριάκος Χατζηγιάννης. Προς ενημέρωση σας και η απάντηση του Υπουργού Υγείας.
 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.754, ημερομηνίας 4 Απριλίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο προτίθεται να ενισχύσει με ασθενοφόρο και το αναγκαίο προσωπικό το Κέντρο Υγείας Κοφίνου, καθώς επίσης αν θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, όπως παραδείγματος χάριν στον καθαρισμό χώρων και εξοπλισμού, ούτως ώστε το κέντρο να βρίσκεται σε λειτουργήσιμη κατάσταση.

Απάντηση ημερομηνίας 4 Σεπτεμβρίου 2017 του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.754, ημερομηνίας 4 Απριλίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη.

Η απάντηση στα ερωτήματα που εγείρει στην επιστολή του ο Βουλευτής, με αρ. φακ.:  Ερ. 23.06.011.01.754 και ημερ. 6/4/2017, από το αρμόδιο Τμήμα, δηλαδή τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας είναι η ακόλουθη:

2. Στο Κέντρο Υγείας Κοφίνου στεγάζεται από τις 15/8/1997, ασθενοφόρο του Υπουργείου Υγείας, πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο. Το ασθενοφόρο όχημα είναι τελευταίου τύπου και χρησιμοποιείται επί 24ωρης βάσης για όλες τις κλήσεις της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα των κλήσεων, τον πληθυσμό και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής, δεν ενδείκνυται ενίσχυση με δεύτερο ασθενοφόρο όχημα.

3. Όσον αφορά το θέμα του καθαρισμού των εξωτερικών χώρων του Κέντρου Υγείας Κοφίνου, όπως και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας το Κέντρο Υγείας Κοφίνου δεν διαθέτει κηπουρό ή καθαριστή.  Στα περισσότερα Κέντρα Υγείας, οι Κοινότητες αποστέλλουν συχνά εργάτες οι οποίοι και καθαρίζουν τους εξωτερικούς χώρους.  Αυτό γίνεται και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κοφίνου. Συγκεκριμένα γίνεται καθαρισμός άγριας βλάστησης, κλαδέματα, πότισμα και καθαρισμός στέγης από τα φύλλα των δέντρων.   Η καθαριότητα των εσωτερικών χώρων γίνεται από την Καθαρίστρια του Κέντρου Υγείας Κοφίνου.

 

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus