Ανακοινωσεις: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ |
 
   
   
 
 
ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ - ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ Δημοσίευση: 06-03-2019
O δρόμος μεταξύ του δήμου Σωτήρας και της κοινότητας Λιοπετριού είναι σε άσχημη κατάσταση, ειδικότερα μετά........ ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 29-08-2017
 
Συζητήθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής η πρόταση νόμου για την ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες. Με λύπη μου έχω παρατηρήσει να εκφράζονται αβάσιμοι........
 

Συζητήθηκε στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής η πρόταση νόμου για την ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες. Με λύπη μου έχω παρατηρήσει να εκφράζονται αβάσιμοι προβληματισμοί κατά τη συζήτηση του θέματος, με κίνδυνο τον ενταφιασμό της πρωτοβουλίας για την επίλυσή του.

Η ασφάλεια των λουομένων πρέπει να διασφαλισθεί. Κατά τη φετινή περίοδο έχουν συμβεί πολλοί τραυματισμοί και αρκετοί θάνατοι λουομένων, που εάν υπήρχε η νομοθεσία, θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Δεν μπορεί να γίνεται όμως έκπτωση στην ασφάλεια των λουομένων, επειδή τα έσοδα που προέρχονται από τη χρησιμοποίηση των παραλιών χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

Το κεφάλαιο ασφάλεια των λουομένων στις κυπριακές παραλίες αποτελεί στρατηγική και του τουρισμού. Η αστυνομία οφείλει να δώσει πλήρη ανάλυση των επεισοδίων πνιγμών και τραυματισμών κατά τη φετινή περίοδο για περαιτέρω διερεύνηση και αποφυγή μελλοντικών περιστατικών.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικών, η οποία επιμένει στην αναγκαιότητα της ύπαρξης νομοθεσίας για το εν λόγω θέμα. Έχω δηλώσει ότι ως εισηγητής της πρότασης νόμου εκφράζω την ετοιμότητά μου για υιοθέτηση των οποιοδήποτε εισηγήσεων για τη βελτίωση των προνοιών της που θα βοηθήσουν τη μελλοντική εφαρμογή της νομοθεσίας. Η ετοιμότητα μου αυτή ενισχύει την αναγκαιότητα για ολοκλήρωση της κατά άρθρον συζήτησης, ώστε η πρόταση νόμου να προωθηθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus