Ανακοινωσεις: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ |
 
   
   
 
 
ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ - ΛΙΟΠΕΤΡΙΟΥ Δημοσίευση: 06-03-2019
O δρόμος μεταξύ του δήμου Σωτήρας και της κοινότητας Λιοπετριού είναι σε άσχημη κατάσταση, ειδικότερα μετά........ ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΜΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 08-08-2017
 
Με μεγάλη μας ικανοποίηση παρατηρούμε την πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων της εκπαίδευσης. Η πρόοδος που σημειώνεται σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών οδηγεί την εκπαίδευση μας σε εντελώς νέα πορεία ........
 

Ολοκληρωμένη και δίκαιη ρύθμιση στο θέμα των τριαντάμηνων εκπαιδευτικών

Με μεγάλη μας ικανοποίηση παρατηρούμε την πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων της εκπαίδευσης. Η πρόοδος που σημειώνεται σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών οδηγεί την εκπαίδευση μας σε εντελώς νέα πορεία με κύριο χαρακτηριστικό τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού δυναμικού με βάση ποιοτικά και αξιοκρατικά κριτήρια. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις εξετάσεις που τεκμηριωμένα παρουσιάστηκε είναι απόδειξη της κοινωνικής αποδοχής της οποίας τυγχάνουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με σημαντικές πιθανότητες την επαγγελματική τους απασχόληση στο αμέσως επόμενο διάστημα, μεταφέροντας μαζί τους καινούργιες εκπαιδευτικές ικανότητες και γνώσεις από τα πανεπιστήμιά μας καθώς και εμπειρίες συναφείς με το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Παράλληλα θέλω να τονίσω ότι η μεταρρύθμιση αυτή δεν θα αφήσει να θυματοποιηθούν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για χρόνια υπηρέτησαν το δημόσιο σχολείο σε κάθε γωνιά της Κύπρου. Μετά από τη σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και την αναμενόμενη κατάθεση στη Βουλή, αμέσως μετά το άνοιγμά της, των σχετικών Νομοθετημάτων που έτυχαν ελέγχου και έγκρισης από τη Νομική Υπηρεσία, αναμένουμε να ακολουθήσει διεξοδικός διάλογος, ώστε να δοθεί τελική ρύθμιση στο θέμα του τερματισμού της παραγωγής αορίστου χρόνου εκπαιδευτικών. Αυτή η ρύθμιση, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ´ επανάληψη δήλωσε, θα πρέπει να μην θυματοποιεί κανένα άτομο που έχει υπηρετήσει για σειρά ετών το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Για το σκοπό αυτό ετοιμάσαμε και εμείς τις δικές μας προτάσεις, τις οποίες θα συζητήσουμε με το αρμόδιο Υπουργείο και με τη νομική υπηρεσία, ώστε να είναι πλήρως νομότυπες και έγκυρες.

Τονίζουμε για ακόμη μια φορά πως δεν θα συναινέσουμε στη θυματοποίηση κανενός ατόμου που έχει υπηρετήσει για σειρά ετών το εκπαιδευτικό μας σύστημα, είτε ως συμβασιούχος, είτε ως αντικαταστάτης.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus