Ανακοινωσεις: Για ποιους λόγους έχει εξαιρεθεί η κοινότητα της Αυδήμου από το σχέδιο αναζωογόνησης ακριτικών και ορεινών περιοχών; | ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΆ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ | Ανάγκη για άμεσο καθορισμό ημερομηνίας διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση επαγγελματικής άδειας οδήγησης | Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, προήδρευσε διαδικτυακής συνεδρίας Επιτροπής της Κ.Σ.ΟΑΣΕ - 27/02/2021 |
 
   
   
 
 
Για ποιους λόγους έχει εξαιρεθεί η κοινότητα της Αυδήμου από το σχέδιο αναζωογόνησης ακριτικών και ορεινών περιοχών; Δημοσίευση: 02-03-2021
...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη συμμετείχε σε διαδικτυακό σεμινάριο του ΟΑΣΕ - 16/12/2020
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 17-12-2020
 
Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη συμμετείχε σήμερα σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Γραφείο του Συντονιστή των Οικονομικών και Περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), με θέμα «Προς ανθεκτικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες: αξιοποίηση του ρόλου των τοπικών αρχών στη διαχείριση της μετανάστευσης»...
 

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη συμμετείχε σήμερα σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το Γραφείο του Συντονιστή των Οικονομικών και Περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), με θέμα «Προς ανθεκτικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες: αξιοποίηση του ρόλου των τοπικών αρχών στη διαχείριση της μετανάστευσης».

Σε παρέμβαση του, o κ. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι οι τοπικές αρχές αφήνονται πολύ συχνά να αναλάβουν την ένταξη των μεταναστών χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και καθοδήγηση και απέδωσε τις αποτυχίες που έχουν παρατηρηθεί σε ολόκληρη την περιοχή του ΟΑΣΕ, στην έλλειψη κατάλληλης και επαρκούς χρηματοδότησης, υποδομής και υποστήριξης σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Χατζηγιάννη είπε ότι η έλλειψη αλληλεγγύης αναφορικά με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων μετεγκατάστασης σημαίνει στην πράξη ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός τοπικών αρχών υποστηρίζει και, όπου είναι δυνατόν, ενσωματώνει τους πρόσφυγες στις κοινότητες. Τονίζοντας δε ότι ακόμη και οι πιο ανθεκτικές κοινότητες και οι πιο αποτελεσματικές πολιτικές ενσωμάτωσης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό και το ρυθμό με τον οποίο φτάνουν οι μετανάστες, ο κ. Χατζηγιάννη ανέφερε ότι για να είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των τοπικών κοινοτήτων, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η άφιξη μεταναστών γίνεται όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Ο ρόλος των τοπικών κοινοτήτων, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννη, εστιάζει σε παράγοντες όπως η εξασφάλιση πρόσβασης σε υπηρεσίες όπως η στέγαση, η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση, οι οποίοι, όπως σημείωσε, είναι σημαντικοί για την προώθηση της μακροπρόθεσμης ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων.

Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννη υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά των τοπικών αρχών ως προς τη διασφάλιση της πρόσβασης στην εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει τόσο τη φοίτηση των παιδιών μεταναστών σε σχολεία, αλλά και την πρόσβαση ενηλίκων σε εξειδικευμένα μαθήματα για την ανάπτυξη γλωσσικών, αλλά και επαγγελματικών δεξιοτήτων.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus