Ανακοινωσεις: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΣ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ | ΟΜΙΛΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΡ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ | ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΚΙΕ) | ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ | ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ |
 
   
   
 
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΣ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Δημοσίευση: 17-12-2018
Ο βουλευτής Κ. Χατζηγιάννη συμμετέχει σε διερευνητική αποστολή του Προεδρείου της Επιτροπής της ΚΣ ΟΑΣΕ στην Ουκρανία μέχρι της 21 Δεκεμβρίου 2018. ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΥΒΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 30-05-2012
 
Συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής το καυτό θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου και Λάρνακας μετά από εγγραφή του θέματος από τους βουλευτές Αμμοχώστου Δρα Χατζηγιάννη Κυριάκο και Γιώργο Γεωργίου. Κατά τη συνεδρίαση έγινε σαφέστατη διαπίστωση για το απαράδεκτο και ζητήθηκε από τη κυβέρνηση να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου με το διαχειριστή καθώς επίσης να γίνει εκ νέου προβληματισμός για λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να μειωθεί το κόστος διαχείρισης των σκυβάλων.
 

Τη κατακραυγή του κόσμου της Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου επιβεβαίωσαν τα συμπεράσματα συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής όπου ο πολίτης στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου πληρώνει 4 φορές για τα σκύβαλα. Η 1η στη τοπική αρχή, η δεύτερη στη Green Tod, η 3η κατά την αγορά κάθε συσκευασίας και η 4η στη πληρωμή ποινών γιατί υπάρχουν και λειτουργούν οι χωματερές. Αυτό το απαράδεκτο κόστος δεν μπορεί να συνεχιστεί και να καταστρέφει οικονομικά νοικοκυριά και τοπικές αρχές της Αμμοχώστου επειδή το κράτος και η κυβέρνηση σχεδίασε λανθασμένα και ασυντόνιστα τα συστήματα διαχείρισης των αποβλήτων. Δεν υπάρχει ενιαία διαχείριση αποβλήτων και γίνεται το αλαλούμ με τις τσέπες των πολιτών της επαρχίας μου. Η δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για επαναδιαπραγμάτευση του συμβολαίου με τον διαχειριστή της μονάδας δεν μπορεί να είναι το μόνο μέτρο αλλά θα πρέπει να ληφθούν παράλληλα και άλλα μέτρα για τα οποία έγινα εισηγήσεις στη συνεδρίαση ώστε το κόστος να πέσει τουλάχιστον στο μισό του σημερινού.

Υποχρεώσαν δεσμευτικά και πληρώνει η περιοχή της Αμμοχώστου πρόστιμα ύψους εκατομμυρίων αν δεν παραδώσουν τουλάχιστον 120000 τόνους αντί να επαινούμε εκείνες τις τοπικές αρχές οι οποίες μειώνουν τον όγκο των σκουπιδιών τους. Πληρώνει ο κάτοικος της Λάρνακας και της Αμμοχώστου σύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες εργάζονται μόνο στο 40% του δυναμικού επεξεργασίας τους γιατί κάποιοι θέλουν να ανεγείρουν και άλλες μονάδες τέτοιες ώστε να γεμίσει η Κύπρος με μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων αλλά να υπολειτουργούν. Έχουμε ανοικτές τις χωματερές των μεγάλων πόλεων με μηδενικό κόστος απόρριψης αντί να τις κλείσουμε όπως προβλέπεται ώστε να μην πληρώνουμε ποινές στην ΕΕ και να οδηγούνται και τα σκύβαλα άλλων επαρχιών στη μονάδα επεξεργασίας που έχει ικανότητα επεξεργασίας της τριπλάσιας σχεδόν της σημερινής ποσότητας.

Τι είδους λογική ανάμιξη είναι αυτή δεν μπορώ να την αντιληφθώ και πραγματικά ανησυχώ.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus