Ανακοινωσεις: REPORT AND DRAFT RESOLUTION FOR THE GENERAL COMMITTEE ON DEMOCRACY, HUMAN RIGHTS AND HUMANITARIAN QUESTIONS |
 
   
   
 
 
ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ - ΣΤΡΟΒΙΛΙΑ Δημοσίευση: 18-06-2018
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Γεωργίας ο κ. Χατζηγιάννης ενημερώνει για το θέμα της ποντίκας στην Ελεύθερη Αμμόχωστο και ειδικότερα στα Στροβίλια και καλεί την αρμόδια ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΤΗΡΗΣΑ ΑΠΟΧΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜMΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 18-05-2012
 
Δεν μπορώ να ψηφίσω αυτά τα οποία συμφέρει σε αυτούς οι οποίοι δημιούργησαν τον εξανεμισμό δισεκατομμυρίων και δεν μπορεί να είναι μονόδρομος και μοναδική επιλογή η συντήρηση του σημερινού προβλήματος.
 

Μέσα σε μόνο 8 ώρες με εκβιασμό κληθήκαμε  να αυξήσουμε το εθνικό δάνειο με 2,5 δις. για να διασώσουμε εν πρώτης τη μια τράπεζα. Θεωρώ ότι τέτοιοι εκβιασμοί για τόσο σημαντικό θέμα δεν μπορούν να ακολουθούνται από αυτούς οι οποίοι εξανέμισαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια του Κυπρίου στη κάθε γωνιά του πλανήτη. Τήρησα αποχή με κάθε συναίσθημα ευθύνης επειδή δεν έχω πεισθεί ότι η απόφαση που μας έθεσαν ενώπιον της βουλής ήταν το μοναδικό σενάριο προκειμένου να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα. Στηρίζω μεν τη διάσωση κάθε κυπριακής τράπεζας, θεωρώ ωστόσο σωστό ότι θα έπρεπε να είχαμε ενώπιον μας έρευνα σχετικά με το μέγεθος του πραγματικού προβλήματος τόσο αυτής της τράπεζας όσο και κάθε άλλης τράπεζας, έρευνα σχετικά με άλλες στρατηγικές επιλογές και τέλος έρευνα ευθυνών. Ουσιαστικά δεν μπορούσα να ψηφίσω ένα βάρος των 2,5 δις χωρίς να γνωρίζω ότι είναι η αρχή και το τέλος του προβλήματος η εάν θα είναι μόνο η αρχή. Πως και από πού θα ανταποκριθούμε σε πιθανό κάλεσμα άλλης τράπεζας? Δεν μπορώ να ψηφίσω κάτι για το οποίο αυτοί οι οποίοι διαχειρίζονται το θέμα ήθελαν μια μόνο επιλογή, την επιλογή της αναπνοής και όχι την επιλογή της συνολικής θεραπείας του προβλήματος. Η επιλογή είτε της ψήφισης είτε της καταψήφισης οδηγεί τη Κύπρο στο μηχανισμό με επακόλουθο μνημόνιο που θα οδηγήσει σε ριζικές αλλαγές στο τόπο.

Εύχομαι στη Λαική Τράπεζα να τα καταφέρει αλλά παράλληλα εύχομαι και στο κύπριο πολίτη το βάρος που του εναποθέσαμε να είναι το τελευταίο και να μην είναι βαρύ. Η μικρή μας Κύπρος δεν μπορεί να παίζει με τέτοια οικονομικά μεγέθη και δεν μπορεί να εκβιάζεται από το κάθε λογής εκφραστή συμφερόντων.        

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus