Ανακοινωσεις: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ! ΓΙΑΤΙ; | ΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΑΡΩΝ: ΜΙΑ ΚΑΛΠΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ | ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ |
 
   
   
 
 
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΟ 2016 Δημοσίευση: 20-09-2018
Γιατί καθυστερεί η καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες από πλημμύρες που έγιναν το 2016 στην Αραδίππου και πότε υπολογίζεται να καταβληθούν, ζητεί να ενημερωθεί ο βουλευτή ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΝΕΥΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 11-05-2012
 
Τα άτομα και οι οικογένειες με νευροαναπτυξαικες παθήσεις έχουν τεράστια ανάγκη αλληλεγγύης από τη πολιτεία και οφείλουμε να ετοιμάσουμε και να εφαρμόσουμε πολιτική. Η σημερινή απραξία επί του θέματος δεν μας τιμά ως σύγχρονη χώρα.
 

 

Μετά από εγγραφή από το Βουλευτή Αμμοχώστου Δρα Χατζηγιάννη Κυριάκο και εξέταση του θέματος στη επιτροπή Υγείας στη Βουλή για την ανάγκη στήριξης των ατόμων που πάσχουν από νευροαναπτυξιακές παθήσεις διαπιστώθηκε η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει ώστε η πολιτεία να ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης του θέματος. Οι σημερινές ελάχιστες αλλά και μεμονωμένες ενέργειες που γίνονται δεν εντάσσονται στο πλαίσιο  μιας πολιτικής και δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά και τις υποχρεώσεις μας προς αυτή τη κατηγορία ανθρώπων που φέρουν ένα σταυρό στους ώμους τους. Ως κοινωνία σύγχρονη οφείλουμε μέσα από τους θεσμούς της πολιτείας να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς αυτά τα άτομα και τις οικογένειες τους.

Μετά το πέρας της συζήτησης η Επιτροπή Υγείας της Βουλής αποφάσισε να αφήσει ανοικτό το θέμα και να επανέλθει σε ένα μήνα ξανά ώστε οι υπηρεσίες να μελετήσουν όλες τις εισηγήσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι. Μεταξύ άλλων έχει τεθεί στο τραπέζι και η εισήγηση από το κύριο Τρίαρο για τη δημιουργία πολυδύναμου και πολυθεματικού πάρκου στο οποίο τα άτομα αυτά που έχουν ειδικές και ποικίλες ανάγκες να μπορούν να βρίσκουν θεραπεία, εκπαίδευση και φροντίδα.  

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus