Ανακοινωσεις: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑ! ΓΙΑΤΙ; | ΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΑΡΩΝ: ΜΙΑ ΚΑΛΠΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ | ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ |
 
   
   
 
 
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΟ 2016 Δημοσίευση: 20-09-2018
Γιατί καθυστερεί η καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες από πλημμύρες που έγιναν το 2016 στην Αραδίππου και πότε υπολογίζεται να καταβληθούν, ζητεί να ενημερωθεί ο βουλευτή ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
Ο ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 12-02-2015
 
Κατατέθηκε πρόταση νόμου από το βουλευτή Αμμοχώστου δρ Κυριάκο Χατζηγιάννη για ρύθμιση της χρήσης και διακίνησης μέσων συσκευασίας που προορίζονται για την εμπορία και διάθεση οπωροκηπευτικών ειδών και η οποία συζητιέται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.
 

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η ρύθμιση της σωστής χρήσης και διακίνησης των μέσων συσκευασίας που περιέχουν οπωροκηπευτικά με την ταυτόχρονη διασφάλιση της ταυτοποίησης των προϊόντων αυτών, ώστε να αποφεύγεται η ασάφεια στην πληροφόρηση ή η παραπληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με το προϊόν σε όλα τα στάδια εμπορίας, διακίνησης και διάθεσης τους.

Η πρόταση νόμου σκοπό έχει να διορθώσει τη σημερινή αταξία που επικρατεί στην εμπορία των οπωροκηπευτικών και οδηγεί σε απάτες σε βάρος του καταναλωτή και των παραγωγών και πάνω απ’ όλα στην υγεία των καταναλωτών, λόγω αδυναμίας της τεκμηρίωσης της πραγματικής προέλευσης του προϊόντος.

Παράλληλα, σκοπός της εν λόγω πρότασης νόμου είναι να καταστήσει απαγορευτική την ανασυσκευασία νωπών φρούτων και λαχανικών από ένα μέσο συσκευασίας σε άλλο στη φάση μετά την πώληση από τον παραγωγό και μέχρι και την αγορά του από τον καταναλωτή. Με την πρόταση νόμου επιτυγχάνεται η κατανομή ευθύνης ως προς την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων αυτών, καθώς και τη σωστή πληροφόρηση για τα προϊόντα αυτά.

Με την παρούσα πρόταση νόμου επιχειρείται η κάλυψη κενών που παρατηρούνται σήμερα κατά την εμπορία, διακίνηση, σήμανση και διάθεση των οπωροκηπευτικών προϊόντων, ως επίσης η βελτίωση της όλης διαδικασίας ελέγχου με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων τόσο των παραγωγών όσο και του καταναλωτικού κοινού.

 
Ο ΠΕΡΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΝΟΜΟΣ
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus