Ανακοινωσεις: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΣ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ |
 
   
   
 
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΣ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Δημοσίευση: 09-07-2018
Ήθελα να κάνω μια σύντομη αναφορά στη συμμετοχή μου στην Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής Δημοκρατίας, ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΕ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 11-07-2017
 
Η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος πρέπει να συνεχιστεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είπε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε παρέμβασή του......
 

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ για το Κυπριακό από τον βουλευτή Κ. Χατζηγιάννη 

Η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος πρέπει να συνεχιστεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είπε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε παρέμβασή του κατά την 26η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο κ. Χατζηγιάννης κάλεσε, παράλληλα, την Τουρκία σε συνέχιση του διαλόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο πλαίσιο της 26ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο κ. Χατζηγιάννης ανακηρύχθηκε για δεύτερη φορά, άνευ ανθυποψηφίου, στη θέση του Εισηγητή της Επιτροπής Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

Ενωρίτερα, ο κ. Χατζηγιάννης παρενέβη σε συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης, για να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στις επιτευχθείσες συγκλίσεις σε ό,τι αφορά εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, είπε ότι αποτελούν σημαντική πρόοδο, ενώ όσον αφορά στον τερματισμό της Διάσκεψης για την Κύπρο που έλαβε χώρα στο Κραν Μοντανά, της Ελβετίας, ο Κύπριος Βουλευτής εξέφρασε την απογοήτευσή του και επέρριψε ευθύνες στην επιμονή της τουρκικής πλευράς σε θέσεις εκτός του πλαισίου που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα, στην επιμονή για συνέχιση της Συνθήκης Εγγυήσεων, των επεμβατικών της δικαιωμάτων και της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων μετά από τη λύση.

Ωστόσο, τόνισε, παρότι το αποτέλεσμα της Διάσκεψης δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση θετική εξέλιξη, δεν πρέπει να είναι και το τέλος του δρόμου και κάλεσε σε ενίσχυση των προσπαθειών για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών, που θα μας επιτρέψουν να είμαστε αισιόδοξοι για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας.

Ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε επίσης ευχαριστίες προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, λέγοντας ότι η παρουσία του στη Διάσκεψη και ο τρόπος προσέγγισης των εκκρεμούντων ζητημάτων, απέδειξε ότι κατανοεί τις αρχές που πρέπει να διέπουν μια συνολική λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος πρέπει να συνεχιστεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και κάλεσε την Τουρκία σε συνέχιση του διαλόγου.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus