Ανακοινωσεις: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΣ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ |
 
   
   
 
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΣ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Δημοσίευση: 09-07-2018
Ήθελα να κάνω μια σύντομη αναφορά στη συμμετοχή μου στην Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, υπό την ιδιότητα του Εισηγητή της Επιτροπής Δημοκρατίας, ...
 
 
Αναζήτηση    Ενημερωτικό Δελτίο
      
  Σημαντικές ειδήσεις  
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ
 
   
 
περισσότερα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 07-03-2017
 
Κατά πόσο έχει γίνει μελέτη για άμβλυνση της συμφόρησης στα φώτα τροχαίας της 1ης Απριλίου στο Παραλίμνι, ζητεί να ενημερωθεί ο βουλευτής Αμμοχώστου Δρας Κυριάκος Χατζηγιάννης. Προς ενημέρωση σας και η απάντηση του Υπουργού Μεταφορών.
 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.402, ημερομηνίας 4 Ιανουαρίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

Στη λεωφόρο 1ης Απριλίου, με κατεύθυνση από Αγία Νάπα προς Παραλίμνι, στα πρώτα φώτα τροχαίας παρατηρείται μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο έχει γίνει μελέτη όσον αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας τριών λωρίδων διοχέτευσης της τροχαίας κίνησης (μία λωρίδα προς κέντρο πόλεως, μία λωρίδα προς Δερύνεια και μία λωρίδα προς Σωτήρα) ή οποιαδήποτε άλλη μελέτη για άμβλυνση της συμφόρησης στα εν λόγω φώτα τροχαίας και, εάν ναι, ποια είναι αυτή.

Απάντηση ημερομηνίας 3 Μαρτίου 2017 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.402, ημερομηνίας 4 Ιανουαρίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

H φωτοελεγχόμενη διασταύρωση της Λεωφόρου 1ης Απριλίου με τον κύριο δρόμο προς Σωτήρα και την οδό Μαρίας Συγκλητικής στο Παραλίμνι. Σχετικά με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

Τα προβλήματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμφόρησης στην εν λόγω διασταύρωση, έχουν ήδη εξεταστεί σε συνεδρίες της αρμόδιας διατμηματικής Επιτροπής που προεδρεύει το Τμήμα Δημοσίων Έργων (Τεχνική Επιτροπή του Κεντρικού Φορέα για την Επίλυση Κυκλοφοριακών Προβλημάτων) στις οποίες εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος Παραλιμνίου.

Σε συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής στις 5 Δεκεμβρίου 2016, στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, η Τεχνική Επιτροπή αποφάσισε όπως αν και τα προβλήματα οφείλονται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα, για περαιτέρω αύξηση της οδικής ασφάλειας, συστήνεται να διαφοροποιηθεί η ρύθμιση των φώτων τροχαίας ώστε να παρέχεται ξεχωριστός χρόνος πρασίνου για το νότιο σκέλος της Λεωφόρου Απριλίου και ξεχωριστός χρόνος πρασίνου για το βόρειο σκέλος.  Με τη ρύθμιση αυτή θα επιτρέπεται και η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Μαρίας Συγκλητικής.

Η ρύθμιση αυτή αξιολογήθηκε μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2017 και επειδή παρατηρήθηκε ότι με τη νέα αυτή ρύθμιση δεν επιλύθηκαν τα προβλήματα συμφόρησης, η Τεχνική Επιτροπή σε συνεδρία της στις 13 Φεβρουαρίου 2017, υιοθέτησε την εισήγηση του Δήμου Παραλιμνίου για δημιουργία επιπρόσθετης λωρίδας στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου για τις αριστερόστροφες κινήσεις προς την οδό Σωτήρας σε βάρος του κόλπου στάθμευσης οχημάτων.

 
 
Πίσω
 
comments powered by Disqus